Nyt fra Kærdalen 2019

December

Gammeldags juletræsfest

Tirsdag den 17. december holdt Ældrecenter Kærdalen juletræsfest for børn og barnlige sjæle i alle aldre.

Der var børnehavebørn, som kiggede forbi, nogle af medarbejdernes børn og nogle oldebørn til beboerne samt en hel del beboere. Alle genoplevede med meget glæde den gode gamle juletræsfest, som beboerne huskede fra den gang de var børn og fra deres ungdom.

Minsandten om ikke selveste julemanden kom forbi med lidt i sækken til både store og små. Han snakkede både med børnene og de voksne og fik sig en svingom omkring træet med nissemor, børn og beboere i kørestole.

Det var et hyggeligt arrangement og hvor var det dejligt, at de frivillige igen kom og hjalp til. Dette er helt sikkert et arrangement, som vi gerne vil gentaget.

Adventshygge

Vejen mandskor gæster ældrecenter Kærdalen

Vejen Mandskor sang traditionen tro julen ind på ældrecenter Kærdalen søndag den 1. december. Hvert år gæster koret ældrecenteret den 1. søndag i advent, og som altid trak de fulde huse.

Sangene spændte over gamle kendinge, som der kunne synges med på, julesange og stykker fra operetter, som ligeledes kunne genkendes. Mange sang med undervejs, og der var også sange, man kunne følge med i fra sangbogen.

Alt i alt en rigtig hyggelig dag, med det amerikanske lotteri, som folk spændt fulgte med i , da kaffen var blevet serveret og nydt.

 

November 

Julemarked

Julemarked på Kærdalen - salg af klejner

Fredag den 22. november holdt ældrecenter Kærdalen sit årlige julemarked, som også i år var godt besøgt.

Mange kom omkring med et familiemedlem, som boede på centeret. Så rigtig mange beboere fik glæde af duften af nybagte klejner, brunkager, varm gløgg og æbleskiver, og mange sluttede også af med den gode aspargessuppe, som caféen bød på .

Der var rigtig gode tilbud i boderne, som diskede op med diverse hjemmelavede ting og sager - lige fra småkager, børnetøj og stof-kræmmerhuse - til papirklip og udskårne træfigurer mm

Der var lavet en rigtig hyggelig julecafé med levende musik, "ild i pejsen", åben bar og i det hele taget osede stedet af hygge - så der var travlt ud over det hele.

 

Oktober

Banko

 Banko på Kærdalen i oktober 2019

Lørdag den 26. oktober var der liv og glade dage på ældrecenter Kærdalen. Caféen var fyldt til sidste plads, som det plejer at være, når de frivillige arrangerer festlige indslag for beboere og pårørende på Kærdalen.

Banko er noget af det, der ses frem til i løbet af året. De frivillige arrangerer banko 4 gange om året og der er fuldt hus hver eneste gang, helbredsmæssige problemer er ingen forhindring for at kunne være med.

Arrangementet startede med at der blevet sunget nogle sange fra sangbogen. Udover hyggen med kaffe og kage var der masser af spænding både under banko og det amerikanske lotteri.

Det er dejligt at se, at flere pårørende benytter lejligheden til hyggeligt samvær med deres mor/far.

  

September

Frivilligedag

Kærdalens frivillige hygger med boller og kaffe/the på den nationale frivilligedag. 

Den sidste fredag i september er national frivillig-dag.

På ældrecenter Kærdalen er der tilknyttet mere end 50 frivillige - og mange af disse havde valgt at tage imod Kærdalens invitation til brunch på denne sidste fredag i måneden.

Mens der blev holdt taler af både leder, samarbejdspartnere, beboer og frivillige selv - blev der nydt mange gode retter fra de kreative køkken-piger. Ligeledes blev der sunget et par sange - også med klaverspil af en kreativ køkken-pige.

Så alt i alt en super hyggelig formiddag i frivillighedens tegn, hvor de mange hænder blev rost for deres virkelig store indsats og initiativ på ældrecenteret.

 

Lørdagskomsammen med Bakkesangerinderne

Bakkesangerinderne danser til musikken

Der var sving i matroshuerne og sus i skørterne lørdag den 21. september, da Bakkesangerinderne fra Kolding gæstede ældrecenter Kærdalen med deres optræden.
Bakkesangerinderne har forskelligt repertoire, så denne gang var de klædt ud som matroser og matros-piger, og sang de dertil hørende smægtende sømands-sange.
Det var absolut en succes. Det er ikke første gang Bakkepigerne optræder på Kærdalen, og der er ingen tvivl om at pigerne fra Kolding igen vil optræde her.

Der var som altid mulighed for at synge med efter de udleverede sang-hæfter, og beboere, pårørende og frivillige nød i den grad den dejlige afslappede stemning, som pigerne kunne levere denne lørdag eftermiddag.

Som så mange gange tidligere, var det de frivillige, der stod for et super godt arrangement for fulde huse. Og på fredag den 27. september er det national frivillig-dag, hvor de skal forkæles over det ganske land.

 

Høstfest

Høstfest på Kærdalen - gæsterne og personale synger og hygger ved kaffebord.

Torsdag den 5. september holdt man høstfest for beboerne på ældrecenter Kærdalen, og rigtig mange deltog i det hyggelige arrangement.

Der blev serveret lækker høst-buffet, og sunget høst-sange som en frivillig pianist spillede til - og der var selvfølgelig pyntet op til lejligheden.

Arrangementet afsluttedes med lækker æbletærte med vaniljeis og kaffe, så alle gik derfra mættede af indtryk og fulde maver.

Det er bestemt et arrangement der tåler gentagelse..

August

Frokost i det grønne

 

Ældrecenter Kærdalen holdt frokost i det grønne fredag den 30. august. Minderne fra campinglivet stod i kø, mens frokosten blev indtaget i de hyggelige omgivelser...

Sågar solen viste sig fra den gavmilde side og gjorde dagen ekstra festlig. Desserten indtoges med vaniljeis, som næsten smeltede - sammen med campinghjerterne - i det dejlige vejr

Campingvognen står til fri afbenyttelse for Kærdalens beboere - det er dejligt at komme lidt "udenfor rammerne" og nyde campinglivet - og alligevel ikke have langt hjem.
 

Maj

Indvielse af vores nye have

 

Torsdag den 16. maj var der indvielse af vores nye have i gul afdeling på ældrecenter Kærdalen. Det var starten på en hyggelig sansehave, man har fået hegnet ind.

Beplantningen af højbede er påbegyndt, og blomsterne er ved at strømme ind. Det er meningen beboerne kan gå ud i solskinnet og nyde både blomster, grønsager og frugt i løbet af sommeren. Desuden er der en lille terrasse, hvor kaffen kan indtages.

Det har været et stort ønske at få haven i en del år – så det strømmede til med beboere, personale og frivillige, som var med til indvielsen. Og minsandten om ikke også solen tittede frem og fuldendte dagen.

Marts

Vejen Mandskor på Kærdalen

Meget kan lade sig gøre, når det er de frivillige på Ældrecenter Kærdalen står for et arrangement.

I disse tider er der gang i udskiftningen af gulv i centerdelen på ældrecentre. Derfor var der en del udfordringer, da der skulle dække op til gæster og Vejen Mandskor. Men det lader de frivillige sig ikke slå ud af. Der blev flot dækket op – kreative løsninger blev fundet – og det blev en dejlig eftermiddag med toner fra de dybe mandsstemmer som underholdning.

Under kaffen var der amerikansk lotteri – og så gav mandskoret den igen med dejlige, kendte sange – nogle flerstemmigt – det blev det absolut ikke ringer af.

Alt i alt en hyggelig eftermiddag i korets tegn. 

Harmonika og savblad

 Harmonika og savblad

Lørdag den 16. marts var der stuvende fuldt på ældrecenter Kærdalen i Vejen, hvor "Seniormusikanterne" gav den fuld gas med harmonika, savblad og vaskebræt. 

Februar

Lørdagkomsammen

   

Januar